Γεια χαρά, Επισκέπτης
Όνομα χρήστη: Κωδικός: Να με θυμάσαι

ΘΕΜΑ: Χρήστος Κοπατσάρης: «Ήρθα άγνωστος και φεύγω… Καβαλιώτης».

Χρήστος Κοπατσάρης: «Ήρθα άγνωστος και φεύγω… Καβαλιώτης». 3 Χρόνια 4 Εβδομάδες ago #77

  • 1576
  • Το Άβαταρ του/της 1576
  • Offline
  • Elite Member
  • Δημοσιεύσεις: 175
  • Κάρμα: 0
Είναι νομίζω προς τιμήν, του κ. Κοπατσάρη ότι φεύγοντας κάνει ένα Δημόσιο απολογισμό (και μάλιστα με νούμερα) των πεπραγμένων του στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας. Δεν μας έχουν συνηθίσει σε τέτοια οι αποχωρούντες Διοικητές Νοσοκομείων στην Ελλάδα.
Μακάρι και ο επόμενος Διοικητής να κάνει το ίδιο στο τέλος της θητείας του.23/12/2015, Χρονόμετρο.


Χρήστος Κοπατσάρης: «Ήρθα άγνωστος και φεύγω… Καβαλιώτης».

Όπως ανέφερε, επί των ημερών του πέτυχε αύξηση των χειρουργείων, μείωση δαπανών, πλήρη έλεγχο προμηθειών, καθώς και ενίσχυση της περιφερειακότητας του Γ.Ν.Κ.

«Ήρθα άγνωστος και φεύγω σαν Καβαλιώτης. Φεύγω ικανοποιημένος και ήσυχος. Δεν φθάρθηκα και δεν διαφθάρθηκα». Με αυτά τα λόγια και με έκδηλη τη συγκίνηση στο πρόσωπο του, ο απερχόμενος διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας, Χρήστος Κοπατσάρης, παραχώρησε απολογιστική συνέντευξη Τύπου στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, έχοντας στο πλευρό «την καλή φίλη», όπως είπε, απερχόμενη αναπληρώτρια διοικήτρια, Στέλλα Παπαδοπούλου.Αρχικά, ο κ. Κοπατσάρης ανέφερε ότι πρώτο του μέλημα, όταν ανέλαβε τον Αύγουστο του 2013, ήταν να διατηρηθούν σε καλό επίπεδο οι παρεχόμενες υπηρεσίες του Γ.Ν.Κ., ειδικά σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς από οικονομικής άποψης και με περικομμένους προϋπολογισμούς, τονίζοντας ότι «λειτουργήσαμε χωρίς ελλείψεις και πολλά προβλήματα, ενώ δώσαμε λύσεις για το μέλλον, προσθέτοντας υπηρεσίες στο νοσοκομείο μας».

Οι τρεις στόχοι και το έργο της απερχόμενης διοίκησηςΕν συνεχεία, έκανε λόγο για τους τρεις στόχους που έθεσε σε προτεραιότητα ως διοικητής, την ενίσχυση της περιφερειακότητας του Γ.Ν.Κ., την καθετοποίηση των υπηρεσιών του και την εξοικονόμηση δαπανών, μια και το Νοσοκομείο Καβάλας είναι ενεργοβόρο και κοστοβόρο.Ο κ. Κοπατσάρης αναφέρθηκε με έμφαση στη διαφάνεια που χαρακτήρισε τη διοίκηση επί ημερών του, καθώς πραγματοποιήθηκε πλήθος διαγωνισμών, με το Γ.Ν.Κ. να αποκομίζει σημαντικές εκπτώσεις για διάφορα έργα, ενώ έγιναν πολλές παρεμβάσεις για τη δημιουργία νέων ιατρείων, όπως της ακοής και ιλίγγου, του ιατρείου πόνου και το ογκολογικό. Τοποθετήθηκε νέος εξοπλισμός, όπως ο μαγνητικός τομογράφος, ενώ αξιοποιήθηκαν ευρωπαϊκά προγράμματα, με κυριότερο αυτό της τηλεϊατρικής, που ολοκληρώθηκε στο πλαίσιο της συνεργασίας με το νοσοκομείο Πετριτσίου Βουλγαρίας.Ακόμη, μίλησε για την έναρξη λειτουργίας, εντός των επόμενων ημερών, της Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας και Αναπνευστικής Ανεπάρκειας, την μηχανογράφηση των υπηρεσιών, τη λειτουργία φακέλου ασθενούς, το ασύρματο δίκτυο που σύντομα θα λειτουργήσει, αλλά και την αγορά 8 tablets, μέσω των οποίων οι γιατροί 8 κλινικών θα έχουν την δυνατότητα να ενημερώνουν τα στοιχεία των ασθενών, χωρίς πλέον να χρησιμοποιούν τον παραδοσιακό τρόπο των εγγράφων.Επιπρόσθετα, ο κ. Κοπατσάρης μίλησε για το ηλεκτρονικό εισιτήριο – εξιτήριο, την ηλεκτρονική μισθοδοσία των υπαλλήλων, την ηλεκτρονική αποστολή πιστοποιητικών, τη μηχανοργάνωση του τμήματος αιμοδοσίας και την ολοκλήρωση του συστήματος εσωτερικής διαχείρισης (ΙΝΤΡΑΝΕΤ) του νοσοκομείου.

«Γεμάτες» οι εφημερίες των κλινικών – Καμία έλλειψη σε υλικά και φάρμακαΟ απερχόμενος διοικητής του Γ.Ν.Κ. περιέγραψε την κατάσταση στο νοσοκομείο, στο κομμάτι των εφημεριών, όταν ανέλαβε τα καθήκοντά του. «Επτά κλινικές είχαν πρόβλημα με τις εφημερίες τους, το οποίο με πολλή δουλειά ξεπεράστηκε κι έτσι σήμερα δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα στο θέμα των εφημεριών», τόνισε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε ότι το υγειονομικό ίδρυμα δεν αντιμετωπίζει ελλείψεις σε υλικά και φάρμακα, για να σημειώσει μεταξύ άλλων ότι το επίπεδο του Γ.Ν.Κ., ανέβηκε ακόμη ψηλότερα τα τελευταία χρόνια.

Παπαδοπούλου: «Τυχερό το νοσοκομείο που είχε διοικητή τον Κοπατσάρη»Τη συγκίνηση της δεν έκρυψε ούτε η απερχόμενη αναπληρώτρια διοικήτρια του Γ.Ν.Κ., Στέλλα Παπαδοπούλου, η οποία τόνισε ότι όλο αυτό το έργο έγινε με περικομμένες χρηματοδοτήσεις από την κεντρική διοίκηση, αλλά χωρίς το νοσοκομείο να κάνει εκπτώσεις, ώστε να παρέχονται υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας στους ασθενείς.Τόσο η κ. Παπαδοπούλου όσο και ο Χ. Κοπατσάρης ευχαρίστησαν το διοικητικό, ιατρικό, νοσηλευτικό, τεχνικό και παραϊατρικό προσωπικό, αλλά και τα συνεργεία καθαριότητας και φύλαξης του Γ.Ν.Κ, που πάλεψαν μαζί με την απερχόμενη διοίκηση για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.Η κ. Παπαδοπούλου χαρακτήρισε «τυχερό» το νοσοκομείο Καβάλας, που είχε διοικητή του τον Χρήστο Κοπατσάρη κι ευχήθηκε η νέα διοίκηση να συνεχίσει την πορεία που χάραξαν οι ίδιοι, ώστε να παραμείνει πρότυπο νοσοκομείο, την ώρα που τα νοσοκομεία γειτονικών νομών, καταρρέουν λόγω υποχρηματοδότησης κι έλλειψης προσωπικού, ενώ ανέφερε ένα εξίσου σημαντικό γεγονός ότι κανείς ανασφάλιστος συμπολίτης μας δεν έμεινε χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στη διάρκεια της θητείας της απερχόμενης διοίκησης.

Οι συγκρίσεις των δαπανών για τα 11μηνα των ετών 2013, 2014 και 2015Σε ειδική παρουσίαση που είχε ετοιμάσει ο κ. Κοπατσάρης, παρατέθηκαν στοιχεία για τις δαπάνες του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας εντός των 11μηνων των τριών τελευταίων ετών, που διαμορφώνονται αντίστοιχα στα 19.310.024 ευρώ το 2013, 15.163.335 € το 2014 και 14.359.067 € το 2015.Ο αριθμός των χειρουργείων που έγιναν το 2013 ήταν 5.340, 5.152 το 2014 και το 2015 έφτασαν τα 5.396 (επίσης για το 11μηνο ανά έτος).Για υγειονομικό υλικό, το 11μηνο του 2013 δαπανήθηκαν 3,2 εκατομμύρια ευρώ, το αντίστοιχο του 2014 περίπου 2,5 εκατ. ευρώ και αυτό του 2015 περίπου 2,3 εκατομμύρια ευρώ. Ο συνολικός αριθμός όσων εξετάστηκαν στο Γ.Ν.Κ. διαμορφώθηκε ως εξής: Το 2013 ήταν 150.399 ασθενείς, το 2014 έφτασαν τους 148.620 και το 2015 ανέρχονταν σε 150.111.

Τέλος, οι φαρμακευτικές δαπάνες το 11μηνο του 2013 έφτασαν στα 4,6 εκατομμύρια ευρώ, το 2014 στα 3,3 εκατ. ευρώ και το 2015 στα 2,9 εκατ. ευρώ.Αξίζει να σημειωθεί πως μέχρι την ανακοίνωση του ονόματος του νέου διοικητή, υπηρεσιακός διοικητής ορίζεται ο Διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας, Ευάγγελος Καμπουρίδης.

Δημήτρης Μπουντάς

www.xronometro.com/kopatsaris-apologismos/

Για την αντιγραφή,

Αργύρης Αργυρίου
Γενικός Ιατρός.
Τελευταία διόρθωση: 3 Χρόνια 4 Εβδομάδες ago από 1576.
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.