Τελικό Πρόγραμμα - 5η Επιστημονική Συνάντηση Λειτουργικής Ουρολογίας - Ιδιοπαθείς και Νευρογενείς Διαταραχές της Λειτουργίας του Κατώτερου Ουροποιητικού, 2-3 Δεκεμβρίου 2022, Γεννάδειος Βιβλιοθήκη, Αθήνα

 
 
Αγαπητοί συνάδελφοι,

Με μεγάλη τιμή και χαρά σας προσκαλώ στην 5η Συνάντηση Λειτουργικής Ουρολογίας με θέμα: «Ιδιοπαθείς και Νευρογενείς Διαταραχές της Λειτουργίας του Κατώτερου Ουροποιητικού: Οι δυο όψεις του ίδιου νομίσματος».
 
Μετά την επιτυχία των τεσσάρων προηγούμενων ημερίδων Νευρο-ουρολογίας και την απήχησή τους στην ουρολογική κοινότητα, αισθανόμαστε την ανάγκη της διεύρυνσης της οπτικής γωνίας με την οποία αντιμετωπίζουμε τις Διαταραχές της Ούρησης. Κατά αυτόν τον τρόπο θα προσπαθήσουμε να εστιάσουμε στις λειτουργικές διαταραχές του Κατώτερου Ουροποιητικού Συστήματος, είτε αυτές είναι Νευρογενείς είτε Ιδιοπαθείς.
 
Άλλωστε η κλινική εικόνα είναι συχνά παρόμοια ή ανάλογη. Η μελέτη της Λειτουργίας του Κατώτερου Ουροποιητικού και των διαταραχών αυτής με ενιαίο τρόπο, μπορεί να φέρει τον Ουρολόγο πιο κοντά στην συσχέτιση της κλινικής εικόνας με τα σημεία και συμπτώματα του ασθενούς, οδηγώντας στην κατανόηση της διαταραχής και κατ’ επέκταση στο σχεδιασμό της αντιμετώπισής της.
 
Στην 5η συνάντηση Λειτουργικής Ουρολογίας, το σύνδρομο της Υπερδραστήριας Ουροδόχου Κύστης εξετάζεται παράλληλα με τη Νευρογενή Υπερδραστηριότητα του εξωστήρα και η Δυσσυνέργεια Εξωστήρα – Σφιγκτήρα αντιπαραβάλλεται με τη Δυσλειτουργική Ούρηση. Ο νευροπαθητικός πόνος και η σπαστικότητα του πυελικού εδάφους σε νευρολογικούς ασθενείς συζητείται παράλληλα με το χρόνιο πυελικό άλγος και τον αυξημένο μυϊκό τόνο.
 
Επιπρόσθετα στα πλαίσια της συνάντησης περιλαμβάνεται σεμινάριο Ουροδυναμικής με θεωρητικό και πρακτικό μέρος, στοχεύοντας στην εξοικείωση των νεότερων κυρίως συναδέλφων με την Ουροδυναμική που αποτελεί θεμελιώδη και αναντικατάστατη διαγνωστική προσέγγιση της Δυσλειτουργίας του Κατώτερου Ουροποιητικού.
 
Αυτές είναι μόνο μερικές από τις πτυχές που θα προσπαθήσουμε να φωτίσουμε σε αυτή τη συνάντηση που θα λάβει χώρα στο φιλόξενο ακαδημαϊκό χώρο της «Γενναδείου Βιβλιοθήκης», στην Αθήνα, στις 2 και 3 Δεκεμβρίου 2022.
 
Σας προσκαλώ να παρακολουθήσετε τις εργασίες της συνάντησης, να καταθέσετε τις απόψεις και τους προβληματισμούς σας, να μοιραστείτε την κλινική σας εμπειρία και μέσα από μια διαδραστική διαδικασία να συμπορευθούμε στην αναζήτηση της γνώσης και της αποτελεσματικότερης ιατρικής πρακτικής.
 
 
 
 
Η συμμετοχή στην εκδήλωση είναι ΔΩΡΕΑΝ
 
 
Για να εγγραφείτε online παρακαλούμε πατήστε στον παρακάτω σύνδεσμο
 
 
Online Εγγραφή
Για να δείτε το Τελικό Πρόγραμμα παρακαλούμε πατήστε στον παρακάτω σύνδεσμο
 
Τελικό Πρόγραμμα
 
 
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την ενεργό συμμετοχή σας.
 
Μετά τιμής,

Χαράλαμπος Κωνσταντινίδης
Ουρολόγος, Διευθυντής ΕΣΥ

Υπεύθυνος Ουρολογικού Ιατρείου, Ιατρείου Σεξουαλικής Ιατρικής
και Ιατρείου Νευρο-ουρολογίας & Ακράτειας
Εθνικό Κέντρο Αποκατάστασης

 
Γραμματεία Επιστημονικής Συνάντησης
Παναγιώτης Γεωργακόπουλος
Senior Project Manager

Tηλ: 210 3250260
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
 
 
GLOBAL EVENTS
 
Σταδίου 50 Α, Πυλαία,55534 Θεσσαλονίκη
Tel.:(+30) 2310 247743 | 2310 247745
E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Βαλέστρα 2 & Λεωφ. A. Συγγρού 168, 17671 Καλλιθέα, Αθήνα
Tel.:(+30) 210 3250260 | 211 1825814
E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Φιλικής Εταιρείας 9, 654 03, Καβάλα.
Τ.Θ. 1561,Τηλ. 2510 223 172 - info@iskavalas.gr
ΙΒΑΝ ( Τράπεζα Πειραιώς ): GR2501722450005245033816392
Ώρες Εξυπηρέτησης: Καθημερινά 10:00 - 14:00 & Τετάρτη 10:00-16:00