Επιστημονική Εκδήλωση για τις Πρωτοπαθείς Ανοσοανεπάρκειες, Κτήριο "Κωστής Παλαμάς", 20 Απριλίου 2019

Κτήριο "Κωστής Παλαμάς", ΑΘήνα
 
 

Κάλεσμα - Χαιρετισμός

Αγαπητοί συνάδελφοι,
Αγαπητοί φίλοι,
 
Σας προσκαλούμε στην επιστημονική εκδήλωση του Τμήματος μας στα πλαίσια της Διεθνούς Ημέρας για την Ανοσολογία και της Παγκόσμιας Εβδομάδας για τις Πρωτοπαθείς Ανοσοανεπάρκειες (ΠΑΑ) – «WPIW». Παρά τις δυσκολίες, την αβεβαιότητα και την κρίση -κυρίως των ανθρώπινων αξιών- των τελευταίων χρόνων τόσο στη χώρα μας όσο και διεθνώς, τα επιτεύγματα στην Επιστήμη και την Ιατρική και τα ίδια τα παιδιά μας προσφέρουν ενέργεια και διάθεση για να προχωρήσουμε με αισιοδοξία στο μέλλον.

Οι ΠΑΑ είναι μια πολύπλοκη ομάδα περισσότερων των 500 σπανίων γενετικών νοσημάτων που οφείλονται σε ενδογενές λάθος του ανοσιακού μας συστήματος. Το μεγάλο εύρος των κλινικών εκδηλώσεων και η σύμπλοκη φύση τους δημιουργούν σοβαρές δυσκολίες στην έγκαιρη διάγνωση, φροντίδα και θεραπεία.

Η συμμετοχή των ασθενών και των φίλων τους είναι καθοριστική για την ανάπτυξη πολιτικών που θα ενισχύουν την φροντίδα σε Εθνικό, Ευρωπαϊκό και Διεθνές επίπεδο με σκοπό την παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών στους ασθενείς. Βεβαίως, απαιτείται πολύπλευρη προσπέλαση, καταγραφή τους, πρόσβαση στα αντίστοιχα Κέντρα και σταθερή συνεργασία ανάμεσα σε ασθενείς - εργαζομένους στο χώρο της Υγείας - Υπηρεσίες.

Προσδοκία μας είναι να συμβάλλουμε στην ευαισθητοποίηση του ιατρικού και όλου του ανθρώπινου δυναμικού στο χώρο της Υγείας, τις Υπηρεσίες και της κοινωνίας για την έγκαιρη διάγνωση και τη σύγχρονη θεραπευτική αντιμετώπιση των ασθενών. Στόχος είναι η καλή ποιότητα υποδομών και υπηρεσιών, ώστε οι ασθενείς και οι οικογένειές τους να διάγουν φυσιολογική ζωή.

Είναι τιμή μας η παρουσία σας.


Μαρία Γ. Κανάριου
για το Τμήμα Ανοσολογίας - Ιστοσυμβατότητας
Ειδικό Κέντρο & Κέντρο Αναφοράς για Πρωτοπαθείς Ανοσοανεπάρκειες - Παιδιατρική Ανοσολογία,
Νοσοκομείο Παίδων, "Η Αγία Σοφία", Αθήνα

 

Συμμετοχή Συνέδρων

Η συμμετοχή στο Συμπόσιο είναι δωρεάν. Εγγραφές θα πραγματοποιούνται καθ’ όλη τη διάρκεια του συνεδρίου στη Γραμματεία Διοργάνωσης.

Η εγγραφή περιλαμβάνει:

 Παρακολούθηση του Επιστημονικού Προγράμματος
 Συνεδριακό Υλικό
 Πιστοποιητικό Παρακολούθησης

 

Πρόγραμμα

Για να κατεβάσετε το πρόγραμμα του Συμποσίου
παρακαλούμε πατήστε παρακάτω.

Πρόγραμμα (pdf) ▼
 

Χώρος Διεξαγωγής

.


Κτήριο "Κωστής Παλαμάς"
Ακαδημίας 48,
Αθήνα 10679
Τηλ: 210 3688711
 

Διοργάνωση

Επιστημονικός Φορέας


Τμήμα Ανοσολογίας Ιστοσυμβατότητας
Ειδικό Κέντρο & Κέντρο Αναφοράς για
Πρωτοπαθείς Ανοσοανεπάρκειες
Παιδιατρική Ανοσολογία
Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία»

Θηβών και Παπαδιαμαντοπούλου
11527, Αθήνα
Τηλ: 213 2013766
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
www.paed-anosia.gr

Γραμματεία Διοργάνωσης


Everest Travel & Congresses
Λυκούργου 14-16, Αθήνα
Τηλ: 210 3249242
Fax: 210 3242395
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
www.everesttravel.gr